Produkter Produkter Konto Konto Kassan Kassan
Databaser » Produkt

Sveriges dödbok 7

1 2

Sveriges dödbok 7 är tyvärr slutsåld, men lagom till jul släpps Sveriges dödbok 8 som kommer att innehålla åren 1830–2020. Skriv upp dig på Rötterbokhandelns nyhetsbrev så missar du inte när den släpps.


Sveriges dödbok är en av våra populäraste databaser, både för nybörjaren och den erfarna släktforskaren. Databasen innehåller information om folkbokförda som avlidit i Sverige.

Sveriges dödbok 7 är den senaste färdiga versionen som täcker åren 1860-2017. Den innehåller cirka 13 miljoner poster och är nästan 100% fullständig avseende namn, födelse- och dödsdatum, civilstånd, dödsförsamling och adress. Födelseförsamling förekommer för 98,5% av alla döda efter 1900 och till 92% för perioden 1860-1900.

Detta har tillkommit sedan Sveriges dödbok 6

Över 3,6 miljoner helt nya poster, varav frivilliga medarbetare i projektet "Namn åt de döda" har registrerat nästan 3,3 miljoner poster från åren 1860-1900. Dessutom har databasen kompletterats med ca 1,5 miljoner poster från åren 1901-1970. 380 000 poster för åren 2014-2017 har hämtats ur myndighetsregister. Rättelser av nästan 100 000 poster har gåtts igenom och resultatet arbetats in, och i stor utsträckning ersatt tidigare uppgifter. Ungefär 25 000 dubbletter har identifierats och tagits bort.

Flera förbättringar har införts vad gäller presentation och sökmöjligheter, exempelvis kan man nu söka på yrke och kommentarer och adressökningen har kraftigt förbättrats. Fri sökning gör att alla ostandardiserade uppgifter kan fångas upp, inte bara i kommentarerna. Dessutom finns i denna version möjlighet att sortera träfflistan efter namn eller födelsedatum. Snabbsökning i träfflistan kan göras genom att skriva in de första tecknen. Rättelsefunktionen är uppdaterad och buggar har åtgärdats.

 

Systemkrav: Sveriges dödbok 7 fungerar till och med Windows 10 eller Mac OS Mojave 10.14.6. OBS! Sveriges dödbok 7 fungerar inte med senaste Mac OS Catalina eller Big Sur, vi hänvisar MAC-användare till Crossover.

Välj mellan DVD-skiva och USB-minne i listan uppe till höger.

Bilden på omslaget till dödboken är följande: Stilleben målat omkring 1766 av en okänd, förmodligen Italiensk konstnär. Målningen är en del av Wellcome Collection, som finns på Wellcome Library.

 

Hämta installationsmanualer här eller ser video nedan.

Så här söker du i Sveriges dödbok

Ted Rosvall går igenom sökmenyn i databasen Sveriges dödbok. Du får veta hur du ska göra för att hitta den släkting du letar efter, och hur du sållar bort oönskade sökresultat.
Videon var tidigare del i en kurs i släktforskning för tidningen Land, filmad av företaget Brillbee.


Land

Språk