Hem » Alla produkter » Svensk Genealogisk Tidskrift

Svensk Genealogisk Tidskrift

1 2 3 4 5
(0/5) Bli först med att betygsätta.
215 KR
Artnr: 203008
ISBN ISSN: 1654-1731
Förlag Svenska Genealogiska Samfundet
Upplaga N.r 1-2, Årgång 7, 2013
Antal sidor 147
Bindning Limmad

Beskrivning

Svensk Genealogisk Tidskrift 2013 är ett dubbelnummer om 146 sidor, och innehåller tre längre spännande uppsatser.

Den första är Olle Elms "Agnatiska genealogier från 1641 för bondesläkter med tillnamn på Visingsö - transkriberade och kommenterade". Den bygger på en förbisedd handskrift från 1640-talet, innehållande 20 släkttavlor från denna tid, något som närmast är helt unikt. Olle Elm har genom sin djupa kännedom om Visingsös historia kunnat identifiera en del av dessa släkter.

Nästa artikel är en intressant genomgång av personer och källor som rör den svenska släkten Oucherlonys skotska ursprung, av Jan Haraldson. Här får man en inblick i de olika källor som finns i Skottland, och en stamtavla över de skotska medlemmarna av släkten, där en medlem blev sjökapten vid svenska Ostindiska Kompaniet, och vars barn stannade kvar i Sverige. På omslaget ses räntmästaren Isak Ouchterlony (1766-1835), född i Karlshamn och död i Stockholm.

Den tredje artikel behandlar släkten Fleissner från Stettin, men med ursprung i Karlsbad i Böhmen, av Per-Åke Svensson. Författaren har tagit sisn startpunkt i småländska Mörlunda, där en av hans förfäder var gift nmed en flicka von Fleissner, som tillhörde en kortlivad svensk adlig ätt. Denna kvinnas anor utredes sedan, och bl.a visar artikeln vilken mängd källor av olika slag som nu finns tillgängliga på internet.

Samtliga artiklar är försedda med ort- och personregister.

Omdöme

Lämna ett omdöme

TMkHqc
Kod från Captcha-bild:

Omdöme (0)

Dela

Blogga om

Du kanske också är intresserad av

  • Genealogiska Föreningen ger ut Svensk Genealogisk Tidskrift, vars aktuella nu...
    250 KR