Så handlar du

Det går bra att titta på hela sortimentet, läsa mer om produkterna och även lägga dem i kundvagnen utan att vara inloggad, men för att kunna handla behöver du logga in.

Logga in

Det finns två vägar för inloggning. Antingen får du upp en inloggningsruta automatiskt när du försöker gå vidare och handla, eller så kan du själv klicka på ”Logga in” längst upp till höger på sidan. Där registrerar du dig som "Ny kund" – alternativt väljer "Logga in" om du har ett konto hos oss sedan tidigare.

Ny kund

Första gången du vill handla i Rötterbokhandeln klickar du på ”Ny kund”. I formuläret på skärmen fyller du i dina uppgifter och väljer om du är medlem i en av våra medlemsföreningar eller inte för att automatiskt tilldelas rätt prislista. Skriv upp och spara ditt användarnamn och ditt lösenord.

Nästa gång du besöker Rötterbokhandeln fyller du bara i ditt användarnamn och lösenord och loggar in direkt.

Inloggning – för medlemsföreningar

Är du kontaktperson för en förening som är medlem i Sveriges släktforskarförbund är ni automatiskt kunder i Rötterbokhandeln sedan tidigare och ska alltså inte registera er själva. Kontakta oss för inloggninguppgifter om du inte kan hitta dem. När du har loggat in som medlemsförening handlar du till föreningspris. 

Uppdatera dina kunduppgifter

Du kan när som helst uppdatera dina kunduppgifter genom att klicka på "Min sida" som finns längst upp på sidan intill ditt namn när du är inloggad.

Medlemspris

Är du medlem i en släktforskarförening som är ansluten till Sveriges Släktforskarförbund handlar du till medlemspris i Rötterbokhandeln. För att du ska få rätt prislista behöver du i din kundprofil ange att du är medlem, samt i vilken förening.

Välj varor att lägga i kundvagnen

Välj varor antingen direkt från förstasidan, från produktmenyn eller genom att söka fram produkten i sökrutan ovanför produktmenyn.

Lägg varan i kundvagnen genom att välja antal och klicka på ”Köp” eller ”Lägg i vagnen” beroende på vilken vy du har framför dig. Därefter väljer du om du vill ”Fortsätta handla” eller ”Gå till kassan”.

I din kundvagn kan du ta bort produkter om du råkat lägga in fel produkt, i kassan kan du även ändra antal produkter du vill köpa. Tryck alltid på ”Uppdatera” efter att du gjort en ändring.

Skicka beställning

Väl i kassan bockar du i ”Leveranssätt”, ”Betalsätt” och till vilken ”Leveransadress” du vill ha ditt paket.

Bocka i att du har förstått ”Köp & Leveransvillkoren” och klicka på ”Jag godkänner ovanstående uppgifter” för att slutföra ditt köp.

Nu får du ett ”Tack för din order” meddelande på skärmen och en automatisk orderbekräftelse har skickats till din e-postadress.