Så handlar du

Det krävs ingen inloggning för att handla i Rötterbokhandeln, men för att handla till medlemspris krävs det att du har ett konto och loggar in på detta innan du slutför din beställning.

Medlemspris

Är du medlem i en släktforskarförening som är ansluten till Sveriges Släktforskarförbund handlar du till medlemspris i Rötterbokhandeln. För att du ska få rätt prislista behöver du registrera ett konto i Rötterbokhandeln och i din kundprofil ange att du är medlem, samt i vilken förening. Se till att du är inloggad i Rötterbokhandeln när du handlar för att få rätt pris.   

Du kan alltid logga in i Rötterbokhandeln och ändra släktforskarförening i din kundprofil. Du behöver bara välja en av föreningarna om du är medlem i fler. 

Logga in

Det krävs ingen inloggning för att handla i Rötterbokhandeln men för att handla till medlemspris krävs det att du har ett konto. Antingen loggar du in innan du börjar handla genom att klicka på "Logga in" längst upp till höger på sidan. Har du inget konto sedan tidigare klickar du på "Registrera dig".

Handlar du till en släktforskarförening som är medlem i Sveriges Släktforskarförbund behöver du logga in på föreningens konto. Läs mer under Inloggning för medlemsföreningar.

Registrera dig

Du registrerar snabbt och enkelt ett konto i Rötterbokhandeln genom att klicka på ”Registrera dig”, antingen uppe vid inloggningsrutan eller i kassan innan du slutför din beställning.

I formuläret på skärmen fyller du i din e-post och väljer ett lösenord (skriv upp och spara detta). På nästa sida fyller du i övriga adressuppgifter och väljer om du är medlem i en av våra medlemsföreningar, för att automatiskt tilldelas rätt prislista.

Nästa gång du besöker Rötterbokhandeln fyller du bara i din e-post och lösenord och loggar in direkt.

Inloggning för medlemsföreningar

Är du kontaktperson för en förening som är medlem i Sveriges släktforskarförbund är ni automatiskt kunder i Rötterbokhandeln sedan tidigare och behöver alltså inte registera er själva. Kontakta oss för inloggningsuppgifter om du inte kan hitta dem. När du har loggat in som medlemsförening handlar du till föreningspris.

Uppdatera dina kunduppgifter

Om du har registrerat ett konto kan du när som helst uppdatera dina kunduppgifter genom att gå in på din kundprofil. Den hittar du genom att klicka på den lilla pilen intill "Inloggad" högst upp på sidan. 

I kundprofilen kan du ändra adress, e-post, och vilken släktforskarförening du är med i.

Välj varor att lägga i kundvagnen

Välj varor antingen direkt från förstasidan, från produktmenyn eller genom att söka fram produkten i sökrutan ovanför produktmenyn.

Lägg varan i kundvagnen genom att välja antal och klicka på "Köp" eller "Lägg i kundvagnen" beroende på vilken vy du har framför dig.

När du har handlat klart klickar du på din kundvagn högst uppe till höger på sidan. Gå till kassan för att se allt du har lagt i din kundvagn.

Innehåll i kundvagnen

I din kundvagn kan du ta bort produkter om du råkat lägga in fel produkt. Du kan också ändra antal produkter du vill köpa. Tryck alltid på "Räkna om kundvagn" efter att du gjort en ändring för att säkerställa att du ser rätt pris och fraktkostnad.

Skicka beställning

När du är nöjd med innehållet i din kundvagn ser du till att adressen under Välj betalsätt stämmer, och går vidare till Välj frakt- och betalsätt. 

Vill du att dina varor skickas till en annan adress än fakturan kan du ändra detta i din kundprofil genom att lägga till en leveransadress. 

Välj betalsätt, kryssa i om du vill ha nyhetsbrev och om du har förstått köpvillkoren och godkänn din order.

När du får meddelandet ”Tack för din order” på skärmen och en automatisk orderbekräftelse till din e-postadress har vi mottagit din beställning och hanterar den inom ett par dagar.