Rötterbokhandeln - Användarvillkor & integritetspolicy

Publicerad 2018-05-18

1. Insamling av information

Vi samlar in information från dig när du registrerar dig som kund på vår webbplats och loggar in/ut på ditt konto. Den insamlade informationen inkluderar:

* För- och efternamn
* Personnummer (endast obligatoriskt vid köp med faktura)
* Postadress
* Postnr
* Ort
* Land
* Telefonnummer
* Mobiltelefonnummer
* E-post

Vi använder cookies

Rötterbokhandeln använder sig av cookies för att du ska kunna logga in och genomföra ett köp. Vår användning av cookies kopplas inte till personligt identifierbar information på vår webbplats.

Vi tar också automatiskt emot och sparar information från din dator och webbläsare, din IP-adress, uppgifter om programvara och hårdvara och den begärda sidan genom Google Analytics.

2. Användning av information

Den information vi samlar in från dig används för att:

* Administrera ditt köp
* Förbättra vår hemsida
* Förbättra vår kundservice
* Kontakta dig via e-post

3. Säkerhet kring information

Vi är de enda som äger informationen som samlas in på den här webbplatsen. Din personligt identifierbara information kommer inte att säljas, utbytas, överföras eller delas vidare till något annat företag, i något syfte, utan ditt samtycke.

Vi vidtar en rad olika säkerhetsåtgärder för att skydda dina personliga uppgifter. Vi använder oss av avancerade krypteringsmetoder för att skydda känsliga uppgifter som överförs på internet. Endast medarbetare som ska uträtta ett specifikt jobb (t.ex. fakturering eller kundservice), får tillgång till personligt identifierbar information. De datorer/servrar som används för att lagra personligt identifierbar information finns i en säker datamiljö.

4. Behandling av personuppgifter i orderprocessen

E-valent, Sharespine och Visma administration

Bokhandeln ligger på en webshopsplattform som tillhandahålls av E-valent, men all administration av personuppgifter hanteras av oss. När du registrerar dig som kund i Rötterbokhandeln sparas dina uppgifter först i vårt kundregister hos E-valent, därefter importeras dem via överföringsverktyget Sharespine till vårt ekonomisystem Visma - varifrån vi hanterar alla beställningar och skapar fakturor. Endast behöriga anställda har tillgång till informationen.

Personuppgiftsbiträdesavtal finns med E-valent och Sharespine, som säkerställer att de aldrig behandlar personuppgifterna för egna ändamål. I Vismas programvara lagras personuppgifter lokalt i databaser, arkivfiler och företagsmappar. Data säkerhetskopieras och förvaras i en säker datamiljö. Läs mer om VISMA och GDPR här: https://www.vismaspcs.se/visma-support/visma-administration-2000/content/online-help/allmant-gdpr-i-ditt-program.htm

DIBS

Rötterbokhandeln använder betallösningen DIBS för kortbetalningar. DIBS AB är ett av Finansinspektionen auktoriserat kreditmarknadsföretag. Överföring av kortuppgifter är krypterade och inga kreditkortsuppgifter lagras hos oss. DIBS uppfyller kraven för PCI DSS. Vi använder oss av SSL kryptering som är den vanligaste formen av kryptering, som ofta används av banker. Läs mer om DIBS här: https://www.dibs.se/

3D Secure vid VISA eller MasterCard transaktioner

3D Secure är en säkerhetsfunktion vid betalning med Visa eller MasterCard på nätet. 3D Secure kallas även Verified by Visa och MasterCard SecureCode. Funktionen innebär att du, utöver att ange dina kortuppgifter, även anger ett lösenord för att bekräfta ditt köp. På så sätt blir köpet säkrare och tryggare för dig som kund. Banken ansvar för eventuella bedrägerier.

5. Utlämnande till tredje part

Svea inkasso

Vid utebliven betalning av faktura kan fakturan inklusive personuppgifter skickas till Svea Inkasso. Svea Inkasso har tillstånd av Datainspektionen att bedriva inkassoverksamhet och som inkassobolag blir Svea Inkasso personuppgiftsansvarig vad gäller alla uppgifter som de mottar från oss.

Google Analytics

Den här webbplatsen använder Google Analytics för att utvärdera trafiken på webbplatsen. Det innebär att sammanställa rapporter över ditt beteende på webbplatsen för att Sveriges Släktforskarförbund ska kunna förbättra innehållet så det bättre motsvarar dina behov. Detta sker på ett anonymiserat sätt tack vare IP-maskering som bara använder en del av IP-adressen. Därför är det inte möjligt att spåra en identifierbar persons aktivitetsmönster på Internet. Insamlad data används enbart för statistiska ändamål på ett anonymiserat sätt. Google kommer inte att använda din förkortade IP-adress tillsammans med annan Google-data. Om du inte vill att Google Analytics kartlägger din aktivitet kan du ladda ett verktyg från Googles webbplats som förhindrar detta. Läs mer och hämta verktyg här: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Getanewslettter

Samtliga nyhetsbrev från Sveriges Släktforskarförbund skickas via tjänsten Getanewsletter. Via Getanewsletter samlar vi e-postadresser, för- och efternamn från personer som är kunder/användare/medlemmar hos oss eller som aktivt genom ett formulär själva bett om att få nyhetsbrev från en eller flera av våra nyhetsbrevsutskick. Du som mottagare kan när som helst avregistrera dig från ett utskick med hjälp av en avregistreringslänk som alltid finns längst ned i nyhetsbrevet.

6. Lagringstid av personuppgifter

Personuppgifter sparas under den tid man har en pågående användarrelation, men högst fem år efter din senaste inloggning. Du kan när som helst bli kund igen genom att registrera dig på nytt.

7. Rätt att få veta vilka uppgifter vi har om dig

Du har rätt att be om ett utdrag på vilka uppgifter vi har sparade som avser dig. Kontakta bokhandeln@genealogi.se om du önskar få ett utdrag.

8. Rätten att bli bortglömd

Du har rätt att be att uppgifterna som avser dig raderas. Kontakta bokhandeln@genealogi.se om du önskar avsluta ditt konto.
Räkenskapsinformation, så som fakturor och följesedlar sparas dock enligt bokföringslagen SFS 1999:1078 i 7 år.

9. Samtycke

Genom att använda vår webbplats godkänner du våra användarvillkor och integritetspolicy.