Nytt hos oss   » Skivor/USB » Produkt
Släktforskning i Norden


Släktforskning i Norden

Sveriges Släktforskarförbunds serie om hur du släktforskar i Norden finns i tre delar – Finland, Danmark och Norge, alla skrivna av erfarna släktforskare som redogör för grundprinciperna och källanvändningen i respektive land.

 

"En saklig handledning som avslutas med många praktiska råd" – Anita Mölder om Släktforskning i Norge, BTJ-häftet nr 24, 2015

"En alldeles utmärkt introduktion i att hitta rätt i släktforskningens labyrinter" – Anita Mölder om Släktforskning i Danmark, BTJ-häftet nr 24, 2015

"Intressanta och välfunna illustrationer i färg och svartvitt ger innehållet atmosfär" – Anita Mölder om Släktforskning i Finland, BTJ-häftet nr 24, 2015

 

Om författarna

Rune Nedrud (Släktforskning i Norge) har bland annat varit ordförande i den norska Genealogiska Samfundet och redaktör för medlemstidningen Genealogen, medverkat i släktforskningen i "Allt för Norge" i norsk tv och skrivit kursmaterial som används i grundläggande norsk släktforskning.

Gitte Christensen (Släktforskning i Danmark) har suttit i DIS Danmarks styrelse, anordnat kurser i släktforskning och skrivit flera artiklar i ämnet. Hon har, tillsammans med Kathrine Tobiasen, även skrivit boken Släktforskning på nätet.

Kathrine Tobiasen (Släktforskning i Danmark) är redaktör för DIS tidning Slægt & Data och ledamot i föreningens styrelse. Hon håller kurser, föreläsningar och har skrivit flera böcker om släktforskning i Danmark.

Ritva Winter (Släktforskning i Finland) kom 1949 till Sverige som krigsbarn och har släktforskat sedan 1970-talet för att läsa sig mer om släktens historia. Detta har lett till forskning i olika slags källor och material från flera länder och århundraden, samt till en ökad kunskap i Finlands historia och geografi. 

 

Släktforskning i Norden

Tillbaka