Hem » Handböcker » Soldatforska

Soldatforska

1 2 3 4 5
(0/5) Bli först med att betygsätta.
265 KR

Beskrivning

Soldatforska handlar om hur du finner dina militära förfäder. Här ges tips om forskning efter 1500- och 1600-talens knektar, om 1700- och 1800-talens indelta soldater och båtsmän, om 1800-talets beväringar och om 1900-talets värnpliktiga.

Du får också hjälp med att orientera dig bland myllret av rullor och lönelistor, bland soldatkontrakt och torpsyneprotokoll, men också bland de värnpliktigas stamkort, militära räkenskaper och stridsrapporter.

I den här boken finns också mycket annan information som aldrig tidigare har behandlats i vägledningar för släktforskare, exempelvis om de Finlandsfrivilligas eller FN-soldaternas tjänst utanför landets gränser, eller information om  hur man spårar uppgifter om ryttarnas hästar, om soldaternas rustning eller om de värnpliktigas kaserner.

Andra omarbetade upplagan 2020 är bland annat utökad med ett kapitel om värvade soldater och ett om utländska soldater i svensk tjänst. 

För kurs- och cirkelledare finns också en studieplan i pdf-format för utskrift. Den innehåller förslag på hur kursboken kan användas i undervisningen. Hämta studieplan här.

 

"Lars Ericson Wolke, professor i historia vid Försvarshögskolan, handleder sakkunnigt och pedagogiskt släktforskare med soldatanor genom alla rika källor som rullor, lönelistor, soldatkontrakt, torpsyneprotokoll." – Tor Flensmarck, BTJ-häftet nr 8, 2020

Specifikationer

Artnr: 204004

Omdöme

Lämna ett omdöme

n3kEcC
Kod från Captcha-bild:

Omdöme (0)

Dela

Blogga om

Du kanske också är intresserad av

 • Uniformer finns överallt i samhället. De bärs av poliser, väktare, busschauff...
  265 KR
 • Sveriges Släktforskarförbunds egna tygpåse, passar perfekt till dina släktfor...
  89 KR
 • Andra varor från samma varugrupp

 • Tolka ditt DNA-resultat Du har fått hem resultatet på ditt dna-test. Men nu ...
  215 KR
 • En fråga som ofta dyker upp för både nybörjare och mer erfarna släktforskare ...
  260 KR
 • Denna skrift är ett komplement till boken Shanghai, Svenskars liv & öden 1847...
  60 KR
 • Om ett vallonbruks historia I denna antologi, som Sällskapet Vallonättlingar...
  220 KR