Hem » Böcker » Soldatforska

Soldatforska

Medlemspris: 235 KR
285 KR
Artnr: 204004
ISBN 978-91-88341-38-9
Författare Lars Ericson Wolke
Förlag Sveriges släktforskarförbund
Upplaga Andra tryckningen 2024
Antal sidor 176
Bindning Inbunden

Beskrivning

Hitta dina militära förfäder. Här får du tips om forskning efter 1500- och 1600-talens knektar, om 1700- och 1800-talens indelta soldater och båtsmän, om 1800-talets beväringar och om 1900-talets värnpliktiga.

Du får också hjälp med att orientera dig bland myllret av rullor och lönelistor, bland soldatkontrakt och torpsyneprotokoll, men också bland de värnpliktigas stamkort, militära räkenskaper och stridsrapporter.

I den här boken finns också mycket annan information som aldrig tidigare har behandlats i vägledningar för släktforskare, exempelvis om de Finlandsfrivilligas eller FN-soldaternas tjänst utanför landets gränser, eller information om  hur man spårar uppgifter om ryttarnas hästar, om soldaternas rustning eller om de värnpliktigas kaserner.

Andra omarbetade upplagan 2020 är bland annat utökad med ett kapitel om värvade soldater och ett om utländska soldater i svensk tjänst. 

För kurs- och cirkelledare finns också en studieplan i pdf-format för utskrift. Den innehåller förslag på hur kursboken kan användas i undervisningen. Hämta studieplan här.

 

"Lars Ericson Wolke, professor i historia vid Försvarshögskolan, handleder sakkunnigt och pedagogiskt släktforskare med soldatanor genom alla rika källor som rullor, lönelistor, soldatkontrakt, torpsyneprotokoll." – Tor Flensmarck, BTJ-häftet nr 8, 2020

Dela

Du kanske också är intresserad av
  • Lär dig mer om din soldatsläktings liv genom att titta på uniformens detaljer...
    265 KR
  • Sveriges Släktforskarförbunds egna tygkasse, passar perfekt till dina släktfo...
    89 KR