Hem » Böcker » Sveriges historia för släktforskare

Sveriges historia för släktforskare

259 KR
Artnr: 206840
ISBN 9789127162907
Författare Roger Axelsson, Carin Bergström, Carl Henrik Carlsson, Sofia Ling
Förlag Natur & Kultur
Antal sidor 331
Bindning Häftad

Beskrivning

Alla som släktforskar vet att kyrkbokens magra notiser väcker fler frågor än de ger svar.

Det är så mycket mer vi vill veta om hur släktingar bodde, arbetade och reste, vad de åt, var på den sociala skalan de stod, vilken skolgång de kan ha haft eller vilka politiska rättigheter de åtnjöt.

Den här boken tar vid där de gamla längderna slutar och försöker besvara denna typ av frågor, som för oss närmare våra anfäders och anmödrars liv.

Samtidigt placeras de i ett större sammanhang. Boken spänner över sju hundra år av vår historia, men liksom släktforskaren börjar den i det nära förflutna och söker sig allt längre bakåt så långt som källorna brukar kunna föra släktforskaren. Ett välvalt bildmaterial gör skildringen ännu mer levande.

Sveriges historia för släktforskare är det oumbärliga komplementet för alla som är nyfikna på sina släktingars omständigheter men är också till nytta för alla kulturhistoriskt intresserade. Den är skriven av Roger Axelsson, Carin Bergström, Carl Henrik Carlsson och Sofia Ling, som inte bara är experter på sina respektive epoker utan också erfarna släktforskare själva.

Dela

Du kanske också är intresserad av
  • Är din släkting bladstulen, borttagen eller byting, eller har någon råkat ut ...
    229 KR
  • Vilket år försvann begreppet oäkta barn? Hur många barn födde en kvinna i gen...
    199 KR